ortski klub „Opstanak“ iz Sarajeva je moderan, atraktivan mladalački klub i predstavlja idealan spoj borilačkih vještina,  zumbe, aerobika, pilatesa i preživljavanja u ekstremnim uslovima.

Sportski klub Opstanak je ovlašteni i licencirani predstavnik prve, glavne i najveće internacionalne Krav Maga federacije – IKMF (International Krav Maga Federation) za cjelokupan teritorij Bosne i Hercegovine, prema čijim pravilima se odvijaju treninzi/obuke  osoba koje treniraju borilačke vještine u našem klubu. Pored navedenog, predstavnici smo internacionalne škole „Outdoor Survival School – www.extremesurvive.com“ s namjerom pružanja kvalitetne obuke našim polaznicima na temu preživljavanja u ekstremnim uslovima.

Misija: cilj postojanja Sportskog kluba Opstanak jeste  poticanje, razvijanje i unapređivanje borilačkih vještina, zumbe, aerobika, pilatesa i vještina preživljavanja u ekstremnim uslovima kod šire populacije stanovništva, kao i razvijanje odgojnih, moralnih, etičkih i sportskih vrijednosti kako kod svojih članova tako i kod šire populacije stanovništva.

Ostvarivanje pomenutih ciljeva, klub ostvaruje sljedećim djelatnostima:

* Okupljanje mladih i drugih osoba koje se žele baviti borilačkim sportovima, aerobikom, zumbom, pilatesom te sudjelovanje u sportskim natjecanjima, seminarima i dr.,

* U pomenutim sportskim aktivnostima, promocijom zdravog životaorganizacijama izleta u prirodu, provođenje sportske obuke, samoodbrane i sportske pripreme članova, poticanje stručnog usavršavanja trenera, članova kluba i drugih osoba od značaja za djelovanje kluba, te saradnja s drugim sportskim klubovima koje podržavaju iste ili slične ciljeve.

Vizijabudućnost kluba vidimo kao odgojnu ustanovu u kojoj će se mladi ljudi  afirmirati kroz različite vrste sportskih aktivnosti, čime će isti biti sklonjeni od „negativnog uticaja ulice“ i svega što „ona“ nosi. Navedeno posebno dolazi do izražaja sa činjenicom da smo trenutno jedini sportski klub sa ovim aktivnostima koji „pokriva“ u sljedeća naselja Opštine Centar: Breka, Panjina Kula, Sedrenik, Grdonj, Kromolj, Poljine, Nahorevo i Jezero.

Viziju kluba temeljimo na ciljevima stvaranja sportske kulture, afirmacijom življenja zdravog života polaznika (bez alkohola,cigareta i droge) svih starosnih dobi, oba pola kao i ravnopravnosti svih naroda u BiH.