Combat Fitness omogućava svima sigurnu, pozitivnu, motivirajuću sredinu za trening kao i komfornu i zabavnu atmosferu, prije, tokom i nakon treninga. Budite spremni da se znojite, da topite i gubite masne naslage na treningu koji traje 75 minuta a koji kombinuje cardio, plyo, izdržljivost, agilnost, fleksibilnost, core, visoko intenzivne, aerobne, funkcionalne, intervalne i kružne (cirkularne) treninge sa elementima cross fit-a, kombinacijama borilačkih sportova i vještina.

Combat Fitness

Naš Combat Fitness program je ultimativni i potpuni trening za Vaše cijelo tijelo. Misija nam je obezbjediti trening najvišeg kvaliteta gdje nam je cilj ne samo poboljšati zdravlje, fizičku i psihičku spremnost već i podijeliti iskustva, druženja, nagrade, otkrića i dostignuća svega što Vaše tijelo može da postigne. Očekujte da izgradite čistu i čvrstu mišićnu masu, istopite masne naslage i dobijete rezultate na treningu snage, brzine, eksplozivnosti, kondicije, plyometrije, fleksibilnosti, izdržljivosti…Combat Fitness je kreiran za sve vrsne i rekreacione fitness nivoe sportista, atleta, rekreativaca. Za razliku od tradicionalnih treninga u fitness centrima (teretana, gym), Combat Fitness sadrži program koji je mnogo dinamičniji, mobilniji/pokretljiviji i koji se stalno mjenja. Tokom treninga, tijelo se trenira kao jednina, suprotno od izolacija i splitova po mišićnim grupama koje se pronalaze u klasičnom bodybuildingu.

combatKod svih vježbi poenta je rad što više mišića istovremeno, a velika većina vježbi najviše pogađa trbuh i donji dio leđa, što su kod većine najslabiji dijelovi tijela. Ako se tome dodaju i minimalni odmori između vježbi, dobivamo vrlo moćno oruđe za sagorijevanje masti i izgradnju mišića! Upravo zbog te kombinacije vježbi koje aktiviraju sve mišiće u tijelu te minimalnih odmora, ovakav način treniranja je vrlo iscrpljujući, fizički i psihički, ali i učinkovit, efikasan.

Napravite prvi korak u Vašem fitness putovanju i trenirajte sa najboljima u Combat Fitnessu!
Treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom, petkom od 20:45 h u Sportskom klubu Opstanak na Breci, ul. Asima Ferhatovića 2.